Végzős évfolyamunk négyéves tanulmányai után diplomavédés előtt áll, melynek hagyományosan a diplomamunkákból rendezett kiállítás ad méltó keretet.

A diploma kiállítás megnyitójának időpontja:
2013. május 24. péntek, 18.00 óra

Megnyitó beszédet mond Fiáth Henrietta designteoretikus, a Visart Művészeti Akadémia tanára.

A kiállítás május 25-én, szombaton 9.00-16.00 óra között, valamint május 27-28-án 9.00-18.00 óra között tekinthető meg az érdeklődők számára!

Projektek és témák

A diplomastandokon színházi plakátokat, televíziós műsorarculatokat, reklámokat, story boardokat, termékcsomagolásokat és kiadványterveket lehet látni. Ezenkívül a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket, mint például egy illusztrált illemtankönyvet fiataloknak Nehéz az élet címmel, ami tanácsokat ad tüntetéshez vagy a netes etiketthez; egy izgalmas online rendszert Plazmoid néven, ami az egy iskolába járó hallgatókat fűzi össze egy grafikai rendszerben, hasonlóan a közösségi oldalakhoz; vagy a szombat éjszakai szórakozás veszélyeire figyelmünket felhívó társadalmi célú kampány reklámplakátjait.

aschoff lili nehéz az élet illemtankonyv.jpeg

A Visartban hallgatóink egyszerre dolgoznak csomagolásterveken, animációkon, weboldalakon vagy kiadványokon és reklámkampányokon – ezt a műfaji és tematikai sokszínűséget mutatja az idén diplomázó 17 hallgató munkája is: készül telefonos applikáció, ami a városban fellelhető, megadott stílusú koncerteket ajánlja használójának, grafikai arculat és csomagolásterv egy Victor Vasarely munkáit feldolgozó ékszerkollekcióhoz a retro jegyében, Nekednyolc? címmel szociális érzékenységre nevelő kampány ugyanúgy, mint multimédiás oktatási segédanyag középiskolásoknak, amelyben videó, fotó, infografika és szöveg együttesen hivatott segíteni a történelem tananyag könnyebb elsajátítását.

soos hajnalka drogmentes kampany fiataloknak.jpg

Bár egyenlőre fiktív projektekről beszélhetünk; a tervek nagy része megvalósítható és megvalósítandó lenne, mint a Vitaminsziget, amely a gyerekétkeztetés problémáit egy iskolai road show keretében javítaná, és a gyerekek számára vonzó vizuális és gasztronómiai világgal felhívja a figyelmet az egészséges étkezés jelentőségére. Vagy a közeljövőnkkel foglalkozó, Időutazó című, tematikus magazin, ami a környezettudatos gondolkodást a tudomány, a kultúra, a gazdaság és a design területén keresztül mutatja be.

A diplomára már konkrét tervek készülnek, amelyek szűkebb lakóközegünkkel foglalkoznak: ilyen a kampány a budapesti kültéri fitneszparkok használatához, ahol a parkokban, játszótereken található speciális tornagépekkel ingyen sportolhatunk. Az art mozik re-dizájnja a filmművészet mindenki által ismert vagy éppen ismeretlen jeleneteit, képeit vonná be az új arculatba; a RÉT egy klasszikus tanulószoba mai változata, ahol a tervek szerint különböző egyetemek hallgatói találkozhatnak, tanulhatnak, ötletelhetnek, dolgozhatnak együtt.

 

 

A VISART-ról

A VISART Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d’Art Maryse Eloy társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Végzős hallgatóink francia állami akkreditációval rendelkező BA diplomát szereznek. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás valamint grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány).

nagy adrienn artmozi redesign.png

További információk az eseménnyel kapcsolatban:

Visart Művészeti Akadémia
Budapest 1132 Váci út 60.
06 1 209 32 40
info@visart.hu
www.visart.hu
Rubinstein Mónika
iskolatitkár
monika.rubinstein@visart.hu

szabo orsi szabadteri tornaeszkozok kampany.jpg

nagy zsofi tanuloszoba diakoknak.jpg

nangia anna idoutazo magazin a jovorol.jpg

baksa janos tortenelem segedanyag_1.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://visart.blog.hu/api/trackback/id/tr415303705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása