Diplomaosztó 2013

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez

2013.11.07. 15:15

Az elmúlt 5 évben a végzettek 100%-a talált munkát!

A 2013-ban végzettek diplomaosztó ünnepségét a hagyományoknak megfelelően az idén is a francia anyaiskola vezetője, Jean-Hervé Habay, a Mod’Art International elnöke, az iskola vezetősége, Tömpe Lia és Tömpe Zoltán és az oktatási igazgatók, Elam-Saághy Ágnes, Horváth Szilvia és Szigethy Anna celebrálták.

Tömpe Lia asszony bevezetője után átadta a szót Habay úrnak, aki beszéde előtt átadta a végzős hallgatóknak diplomájukat. A Modart Művészeti és Divatiskola divatmenedzsereit a tervezők követték, végül a Visart Művészeti Akadémia hallgatói járultak az elnöki asztalhoz.

Az elnök az átadás után elmondta, hogy lassan 10 éve van része abban az örömben, hogy átadhatja a diplomákat és fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a budapesti igazán különleges iskola, melynek vezetőivel és tanáraival öröm együtt dolgozni.
Kiemelte, hogy az egész világon egyedül itt működik párhuzamosan a Visart és a Modart, csakúgy, mint Párizsban. Nemrégiben arra az elhatározásra jutottak, hogy évente kétszer a párizsi tanárok is részt vesznek a vizsgáztatásban, ezzel is emelve az amúgy is magas színvonalat.

Habay úr azt is elmondta, hogy igen büszkék arra, hogy anyaiskolájuk a 3 legjobb magániskola közé tartozik és a 800 párizsi hallgató mellett ugyanennyi diák tanul a külföldi iskoláikban. Fontosnak tartja, hogy a hazai diákok is eltöltenek pár hónapot Párizsban, s idén májusban 30 hallgató látogatást tesz Budapesten.

Beszédét követően a budapesti iskola ügyvezetője Tömpe Zoltán beszédében köszönetet mondott a Francia Intézetnek, hogy ismételten rendelkezésre bocsájtották színháztermüket, s gratulált a végzős hallgatóknak, szülőknek, barátoknak és barátnőknek.
„Büszkék vagyunk Önökre, sokat várunk Önöktől!” – mondta és azzal folytatta, hogy az iskolát a végzett hallgatók sikerén keresztül ítélik meg, éppen ezért izgatottan várják és figyelemmel kísérik a diplomások karrierjét, sikereiket.
Az iskola vezetője ezután ismertette a nemrégiben végzett kérdőíves felmérés eredményeit is! (A pontos számokat lásd a cikket követő összefoglalóban!)

Szintén az iskola sikerét igazolja, hogy a már eddig végzett 102 hallgatót a szakma befogadta, s a diploma bemutatók iránt is évről évre nagy az érdeklődés.
A szakok együttes működésének létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a diákok együttműködése általánossá vált és az is figyelemre méltó, hogy van olyan itt végzett diák, aki már a tanári kart „erősíti”.
Tömpe Zoltán számos példát említett sikeres öregdiákokról és arról, hogy néhányan már külföldön dolgoznak és jelentős sikereket értek el élő cáfolataiként annak, hogy itthonról indulva nem lehet sikert elérni a divatban.

Az iskola vezetőségének beszédei után két kiváló végzett diák, Sümeghy Claudia és Aschoff Lili beszélt az elmúlt évekről és az eljövendő kihívásokról.

Claudia, aki divatmenedzser szakon diplomázott elmondta, hogy végzett közgazdászként érkezett a Modart-ba, specializálódni szeretett volna, ami az elmúlt évek alatt sikerült is. Felbecsülhetetlen értéknek nevezte az itt kialakított kapcsolatokat, akár a tanárokkal, akár diáktáraival. 
Beszéde végén tanárainak és az iskola minden dolgozójának név szerint is megköszönte az elmúlt éveket.

A Visart-ban végzett Lili szarkasztikus humorral megírt beszéde hűen tanúskodott az újságírói vénáról, szavai ugyanakkor egyszerre voltak meghatóak is. Hangsúlyozta, hogy az itt töltött évek alatt „megtanulta, hogy akkor is bírni kell, amikor már nem bírja” és azt is elmondta, hogy, aki tényleg tanulni akart, rengeteget tanulhatott itt és most, hogy végeztek megnyugtató a tudat, bármikor visszajöhetnek ide!

A 2013-ban végzettek ünnepélyes diplomaosztója Tömpe Lia asszony búcsúzó szavaival ért végett, gratulált és sok sikert kívánt a diplomásoknak.

Beszédes számok

A végzettek

• 100%-a talált munkát az elmúlt 5 évben
• 70% kapott már külföldi megrendelést
• 1 éven belül találtak munkát
• 40% - a 4 hónapon belül talált munkát
• 40% már az iskola alatt dolgozott
• 90%-a kapcsolatban marad társaival
• 60%-a kapcsolatban marad a tanáraival
• 30%-a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerez diplomát
• 1-2 év gyakorlattal átlagban 3,8 M Ft-os éves bevételre tesznek szert


A bejegyzés trackback címe:

https://visart.blog.hu/api/trackback/id/tr285614180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása