Vannak az ember életében meghatározó események, melyek aztán évtizedek múlva is jó munícióval szolgálnak a sztorizáshoz és életünk végéig emlegetjük őket. Ha valaminek, akkor a gólyatábornak ezek közé kell tartoznia, így egyáltalán nem mindegy, hogy sikerül ez a megismételhetetlen pár nap! A Modart és a Visart idei elsősei aztán feltankolhattak sztorikkal, mert a tábor szenzációs volt!

A Holt-Tisza partján, a Szolnoktól nem messze fekvő Szajolon, a Nairam Klubhotel –és Szabadidőközpont a maga elszigeteltségében ideális helyszínül szolgált az új évfolyamok számára rendezett gólyatábornak.

gt1202.jpg

Az egyes szakok oktatási igazgatói és a vezetőség alaposan előkészítette a háromnapos tábor programját, ami azért volt különösen fontos, mert ezek a táborok nemcsak a vicces feladatokról és a jókedvről szólnak, hanem sokkal inkább arról, hogy a szakmaiság már ezekben a napokban is megmutatkozzon és ezt kell úgy prezentálni, hogy önfeledt és vidám legyen az egész esemény.

A leendő elsősök a vezérfonalat, azaz a fő közös feladatot csak a helyszínen kapták meg, így gyorsan fel kellett találniuk magukat, ha eredeti ötletekkel és jól akartak szerepelni.

A három nap nagy kihívása a Nairam Klubhotel arculatának és formaruhájának megújítása, illetve márkaismertségének növelése volt, mindez úgy, hogy vegyes csoportok szerveződtek a különböző szakok diákjaiból. 
A csapatmunka lényege abban állt, hogy a Modart divattervezőinek, divatmenedzsereinek és a Visart grafikusainak szorosan együtt kellett működniük ahhoz, hogy a végeredmény összhangban legyen.

A divattervezőknek recepciós, pincér, kertész és takarító személyzet számára kellett készítenie uniformist megjelenítve a helyre jellemző természeti motívumokat, a víz közelségét. Részfeladat volt az előkészítő fotózás, a formaruhák terveinek elkészítése végül a divatbemutató, ahol a tervek alapján - a saját ruháikat és mindenféle egyéb anyagot felhasználva – elkészült egyenruhákat mutatták be.

Nairam12.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A divatmenedzsereknek a szabadidőközpont újrapozícionálásához és a márkaismertség növeléséhez átfogó marketingkampányt kellett terveznie.
Csakúgy, mint a profi menedzserek célcsoportot kutattak, célokat fogalmaztak meg, stratégiát alkottak, üzeneteket határoztak meg, majd ennek eredményeként rádiószpot, szlogen és interjú készült.

A csapatok Visartos tagjai, a grafikusok a Nairam új arculatáért feleltek, amit a menedzserek által kitalált kampány vizuális elemeiben jeleníthettek meg. 
Plakát, katalógus, weblap terv, videófilm készült a reklámkampányhoz úgy, hogy minden munkának harmóniában kellett lennie a többi terület által kidolgozott koncepciókkal.
Ahogyan a két másik szak képviselői, úgy a grafikusok is több lépésben, részfeladatokon keresztül jutottak el az utolsó este feladatáig, amikor is a kész prezentációkat, a digitalizált anyagokat mutatták be.

gt1203.jpg

Mivel az alap feladaton belül nem volt megkötés abban, a gólyák hogyan és miként pozícionálják újra a Nairam-ot, ezért elképesztő ötletek születtek; a piaci rést kihasználó, homoszexuálisok számára esküvőket szervező exkluzív klubon keresztül a sérült gyerekek üdültetésén át számos terv látott napvilágot, tehát az már biztos, hogy nagyon kreatív csapatok kezdik majd meg az évet mindhárom szakon.

A csapatmunkán kívül egy sor más programot is szerveztek a gólyáknak, kvízjátékok, rengeteg sport és persze buli is a program része voltsportgt12.jpg

Az egyik este a kifejezetten az egyes szakok számára szervezett előadások záró akkordjaként a leendő divatmenedzsereknek és a divattervezőknek inspiráló, az egyes szakmákhoz kapcsolódó dokumentumfilmeket vetítettek az oktatási igazgatók, a Visart-osoknak pedig egy izgalmas kerekasztal beszélgetést szerveztek felsőbb évfolyamos diákok részvételével.

Így együtt a szuper időjárás, a folyamatos jókedv és rengeteg nevetés, a hihetetlenül jó műhelymunka miatt az utóbbi évek egyik legjobb tábora volt ez a mostani!

(további fotók a táborról:http://www.facebook.com/media/albums/?id=83752954189 )



A bejegyzés trackback címe:

https://visart.blog.hu/api/trackback/id/tr574788260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása